İslami Eğitim Platformu

MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20

İslami Eğitim Platformu/MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 => MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20 1:Aşağıdakilerden hangisi geleneksel Dinlerdendir? a:)Dinka dini b:)Şintoizm dini

Gönderen Konu: MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20  (Okunma sayısı 1210 defa)

NesLiNuR

  • Bayan Moderator
  • Onursal Üye
  • *
  • İleti: 3138
  • Rep Puanı: 110
    • www.gizemliyazar.com
MBSTS ve Yeterlilik Sınavına Hazırlık Soruları TEST-20


1:Aşağıdakilerden hangisi geleneksel Dinlerdendir?

a:)Dinka dini
b:)Şintoizm dini
c:)Zerdüştilik
d:)Taoizm
e:)Caynizm

2: Aşağıdakilerden hangisi günümüzde yaşayan dinlerin nufüs bakımından en yaygın olanıdır?


a:)İslam
b:)Yahudilik
c:)Hinduizm
d:)Budizm
e:)Hıritiyanlık

3:)Aşağıdakilerden hangisi Yahudiler için kullanılan isimlerden biri değildir?

a:)Samiri
b:)İbrani
c:)İsrailli
d:)Musevi
e:)Yahudi

4:)Aşağıdakilerden hangisi Kur'anı Kerim'de Hz. Yakup için kullanılan isimdir?


a:)İsrail
b:)Yahudi
c:)Musevi
d:)Ferisi
e:)İbrani

5:)Aşağıdakilerden hangisi yahudilerin en önemli atası olan ve yahudiliğin tarihini başlatan isimdir?


a:)Davud
b:)İshak
c:)Nehemya
d:)İbrahim
e:)Süleyman

6:) On Emir aşağıdaki isimlerden hangisine gönderilmiştir?


a:)Yeşu
b:)Saul
c:)Musa
d:)İshak
e:)İbrahim

7:) Aşağıdakilerden hangisi Hz. İbrahim'e "Eber'in Neslinden" olması dolasıyla verilen bir addır?


a:)İsrail
b:)Yahudi
c:)Muesevi
d:)İbrani
e:)Saduki

8:)Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlık öncesi mesheplerden birisidir?


a:)Rabbani Yahudilik
b:)Karailik
c:)Ferislik
d:)Davudilik
e:)Hasidizm

9:)Aşağıdakilerden hangisi Çin dinlerindendir?


a:Caynizm
b:)Sihizm
c:)Şintoizm
d:)Dinka
e:)Taoizm

10:)Dinde ahlaki öğretileri ön plana çıkaran Çin dini aşağıdakilerden hangisidir?


a:)Taoizm
b:)Caynizm
c:)Konfüçyüsçülük
d:)Budizm
e:)Hinduizm

11: Aşağıdaklerden hangisi tabiattaki düzeni takip etmeyi en temel felsefe oalrak ela alan Çin dinidir?


a:)İslam
b:)Şinteoizm
c:)Konfüçyüsçülük
d:)Taoizm
e:)Sihizm

12:) Aşağıdakilerden hangisi Japonların geleneksel dinlerine verilen addır?


a:)Şintoizm
b:)Konfüçyüsçülük
c:)Yin
d:Caynizm
e:)Taoizm

13:Aşağıdakilerden hangisi Hz.Yakup'a verilen ve "Tanrı'yla uğraşan analamına gelen unvandır?


a:)Yahudi
b:)İbrani
C:)Eber
d:)İsrail
e:)Ferisi

14:)Aşağıdakilerden hangisi "Kilise" kelimesinin anlamıdır?

a:)Takdis
b:)Evrensel
c:)Cemaat
d:)Müjde
e:)Doğru inanç

15:) Aşağıdakilerden hangisi Hıristiyanlığın temel özelliklerinden biri değildir?

a:)Asli Günah
b:)Kurtuluş
c:)Teslis
d:)Misyonerlik
e:)Kutsal Toprak


CEVAPLAR:

1:)Cevap A
2:)Cevap E
3:)Cevap A
4:)Cevap A
5:)Cevap D
6:)Cevap C
7:)Cevap D
8:)Cevap C
9:)Cevap E
10:)Cevap C
11:)Cevap D
12:)Cevap A
13:)Cevap D
14:)Cevap C
15:)Cevap E