|||-> BaŞaRı TaBLoSu <-|||
Haftanın Üyesi Haftanın Moderatörü Haftanın Yöneticisi
Haftanın Üyesi : haftanın üyesi aranmaktadır
Haftanın Moderatörü : haftanın moderatörü aranmaktadır
Haftanın Yöneticisi : Armagan
+ GizEmLiyAzaR Kültür ve Sanat Dünyası | İslam, Hadis-i Şerifin Önemi,Amel - papatyanın faydaları ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! ,emo nickler, kapalı gelinlikler, Dini Konular, hadisin önemi, İtikat, kpss baraj puan, Aile Hayatı, şarkı sözleri ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! , İslam ( Dini ) Programlar » Forum » İslami Yaşam » Peygamberimiz (S.A.V) » Örnek Ahlakı (Moderatör: GizEmLiyAzaR)
 Melekler Öpücük Sayar

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Melekler Öpücük Sayar  (Okunma Sayısı 110 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Mart 29, 2008, 09:29:54 ÖS »
İlahiyat

Grup İlahiyat

Onursal Üye

*

Üye No : 8

Konu  : 1344

Rep Puanı: 63

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Biricik Peygamberimiz Hz. Muhammed (sallallahü aleyhi ve sellem) çocukları çok ama çok sever ve “Küçüklerimize şefkat etmeyen bizden değildir.” derdi. Allah Resulü çocuklara olan bu sevgisini her fırsatta gösterirdi. “Kokusu Cennet kokusudur.” dediği çocukları öpüp koklar, mübarek dizlerine oturtur, bağrına basar, başlarını ve yanaklarını sevgiyle okşayıp onlara dua ederdi. Bazen de yolda gördüğü çocukları bineğine alıp gezdirirdi.
Bu sevgi o kadar çoktu ki Sevgili Peygamberimizin yanında yetişen Hz. Enes (r.a):
- Çocuklara karşı Hz. Peygamberden daha şefkatli olan hiç kimseyi görmedim, demiştir.
Onun sevgisiyle şereflenmiş şanslı çocuklardan olan İbnu Rebîa anlatıyor: “Babam beni, Abbas da oğlu el-Fadl’ı Resûlullaha gönderdi. Yanına gittiğimiz zaman bizi sağlı sollu oturttu ve bizi öylesine sıkı kucakladı ki daha içten sarılanını görmedik.”
Sevgili Peygamberimizi torunu Hz. Hasan’ı öperken gören Akra’ İbnu Hâbis bunu tuhaf karşıladı ve: “Benim on tane çocuğum var. Fakat onlardan hiçbirini öpmedim.” dedi. Peygamber Efendimiz de ona bakıp şu cevabı verdi: “Merhamet etmeyene merhamet edilmez.” Yani çocuğuna şefkat gösterip acımayana Allah da şefkat gösterip acımaz.
Bir keresinde de bedevîlerden (çöl Araplarından) bir grup Peygamber Efendimize gelip “Çocuklarınızı öper misiniz?” diye sormuştu. “Evet” cevabını alınca “Fakat biz Allah’a andolsun ki öpmeyiz.” dediler. Bunun üzerine Peygamberimiz: “Allah kalplerinizden merhameti çıkardı ise ben ne yapabilirim?” buyurdular.
Sevgili Peygamberimiz, herkesi çocuklarını öpmeye teşvik etmiş ve şöyle demiştir: “Çocuklarınızı çok öpün. Zira her öpücük için size Cennet’te bir derece verilir. Melekler öpücüklerinizi sayarlar ve sizin için yazarlar.” 

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc
|Basit Görünüm|Site Map|Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss|yemek tarifleri |
Design by Humanporkrind
Bu Sayfa 0.872 Saniyede 32 Sorgu ile Oluşturuldu

Web sitemizdeki konular ve konu başlıkları Editörlerimiz tarafından incelenmekte, Warez Program ve Serial arşivi gibi illegal olan dosyaları silmekteler. Gözümüzden kaçırdığımız veya göremediğimiz illegal konuları İletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz. Açılan Bütün başlık ve içerikler üyelerin kendilerine ait olup sitemiz sorumluluğunda değildir.

Counter