|||-> BaŞaRı TaBLoSu <-|||
Haftanın Üyesi Haftanın Moderatörü Haftanın Yöneticisi
Haftanın Üyesi : haftanın üyesi aranmaktadır
Haftanın Moderatörü : haftanın moderatörü aranmaktadır
Haftanın Yöneticisi : Armagan
+ GizEmLiyAzaR Kültür ve Sanat Dünyası | İslam, Hadis-i Şerifin Önemi,Amel - papatyanın faydaları ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! ,emo nickler, kapalı gelinlikler, Dini Konular, hadisin önemi, İtikat, kpss baraj puan, Aile Hayatı, şarkı sözleri ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! , İslam ( Dini ) Programlar » Forum » İslami Yaşam » Tasavvuf » Müridin Edepleri (Moderatör: GizEmLiyAzaR)
 Hizmet Allah İçin Olmalıdır

Biz Bir Kültür SAnat Sitesiyiz ama size ilim sitesi olarak ilimdunyasi.com u öneririz.
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Hizmet Allah İçin Olmalıdır  (Okunma Sayısı 152 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Aralık 11, 2007, 09:00:32 ÖS »
GizEmLiyAzaR

Administrator

Onursal Üye

*

Üye No : 86

Konu  : 595

Rep Puanı: 1009

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
Bu Gün Allah İçin Ne Yaptın ?

Allah-u Zülcelal'in rızasının kazanılması için, herhangi bir hizmet yapıldığında ister kendisi tarafından, ister mü'min kardeşi tarafından yapılsın, sevinmelidir. Bu şekilde yapılmadığı takdirde, salih amel olmadığı için Allah-u Zülcelal'in rızasından mahrum kalır.

Peygamber Efendimiz (S.A.V) şöyle buyurmuştur:

"Bir kimse kendisi için istediği bir şeyi, mümin kardeşi için de istemedikçe, hakiki mümin sayılamaz." (Ebu Davud)

Allah rızası için yapıldığından, aynı hizmet olsa bile sevinmesi lazımdır. Kendi yaptığı hizmeti sever, kardeşi yaptığı için sevinmezse, Allah için olmaz, belki nefsi için olur. Bu da hasetten başka bir şey değildir. Allah ve Resulü bundan razı değildir. Her halukarda mü'min kardeşi için hüsnü zan etmelidir.

Su-i zanda bulunursa, kendisine faydadan başka her türlü zarar gelir. Mü'min kardeşi için hüsnü zanda bulunmak için kendini zorlayarak: "Sen kendin için istediğini, mü'min kardeşin için istemezsen, Allah razı olmaz; Peygamber Efendimiz ve Sadat-ı Kiram bunu istemez." diye kendi kendini tazir etmeli, azarlamalı...

Mü'min kardeşinin yaptığı her ameli, kendisi yapmış gibi haz duymalıdır. Yine kendine hitaben: Kıyamet gününde Allah-u Zülcelal:
   "Sen kendin için istediğini, mü'min kardeşin için istemiyordun. Halbuki ben, benim için yaptığından dolayı seviyordum. Sen ise nefsine hoş gelmediği için mi sevmiyordun?" derse ne cevap vereceksin?

Diyebilir misin ki: "Nefsimden dolayı sevmiyordum." Allah'tan haya etmez misin böyle cevap vermeye?

Öyle ise, nerede olursa olsun, hangi mü'min kardeşi tarafından yapılırsa yapılsın, Allah için yapılan hizmeti sevmek mecburiyeti vardır. Allah-u Zülcelal bizim her halimize (zahir-batın) muttali olduğu için, herşeyi, Allah ve Resulü'nün istediği şekilde dosdoğru yapmamız lazımdır.

Şeyh Abdulkadir Geylani (Kuddise Sırruh) şöyle der:
   "Bir mü'min kardeşine kızdığın zaman, eğer o içki içtiği, kumar oynadığı, namazı terkettiği, kardeşlerine hakaret ettiği için kızıyorsan, Allah-u Zülcelal'e hamdedip : 'Allah kızdığı için ben de kızdım, Allah-u Zülcelal'e mutabaat yaptım. Şeytan ise onun haline seviniyordu. Burada şeytandan ayrıldım.' diye düşünerek şükredecektir.

Yine mü'min kardeşine kızdığın zaman eğer: "O namaz kılıyor, ibadet ve zikir yapıyor ve sen de onun için kızıyorsan: "Ben Allah'tan ayrıldım, şeytan kızdığı için kızdım; şeytana mutabaat yaptım!" diye üzülecek ve Allah'a istiğfar getirip, pişman olarak tevbe edecektir. Nefsini tazir edip, Allah-u Zülcelal'e yönelecektir."

Burada anlattığımız hususlar, birbirini takviye edip tamamlamaktadır. Böyle yaptığımız taktirde Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in:

"Allah-u Zülcelal için sevip, Allah-u Zülcelal için buğzetmek" (Beyhaki) hususundaki hadisinin hükmünü yerine getirmiş oluyoruz.

Hal böyle olunca, hangi cemaatten, hangi tarikatten olursa olsun; birbirimizin hizmetini takdir edip sevmemiz gerekmektedir. Aksi halde, ayet ve hadislere muhalefet etmiş oluruz!

GizEmLiyAzaR.com İlkeleri

* Sitemizden Gereksiz Her Konu Silinecektir...(Bu Konuda Herkezin Olgun Davranmasını Rica Ediyorum...)

* Lütfen Birbirmize Karşı Hitabımız Daha Düzeyli olsun ... (Aşırı Samimilik Sevgi Ve Saygıyı Öldürür)

* Dikkat!!!-[Kaynaksiz Açilan Her Dini Konu Uyarısız Silinecektir]-!!! GizEmLiyAzaR

* Büyükler Sevgisini Küçükler Saygısını Eksik Etmesin Lütfen...

* Birbirinizi Küstürecek,Üzecek,Nefis için Tartışmaya Sürecek Her Şeyden Kaçının...

* İnsan Ahlakını Bozacak Her Türlü Konu Ve Düşüncülerden Uzak Durunuz...

* Sitemizde Siyaset Yapılması (İster Sağ Yönlü ,İster Sol Yönlü ) Yasaktır !!!

* Sitemizde Din,Dil,Zenci,Beyaz,ASyalı,Avrupalı,Fakir,Zengir,SAğ Taraf,Sol Taraf...

* Sitemiz de Büyük Öğretim Görevlileri bulunmaktadır Ve Takip Edilmedktedir Saygımızı Eksik Etmeyelim....

* Konu Açmadan Önce O konunun Var olup olmadığını kontrol Edelim...

* Mesajlara yprup yaptığınızda unutmayınki Bunu Birileri Okuyor Bunu iyi Düüşünün...

* Lütfen Yorum Yapınız Yorumcuk Yapmayınız...

* Sitemizde Küfür Ban Sebebidir!!!

* Bir bayanın Erkeğe asılması Bir Erkeğin Bayana Rahatsız Edici Sözler Söylemesi Ban Sebebidir...

* Şunu Hiç Bir zaman Unutmayalım Burasi Gönüllerin Bir olması İçin Kurulan Hizmet Sitesi (Günah Sitesi Değil)
« Yanıtla #1 : Aralık 13, 2007, 02:28:57 ÖS »
Emo

EmO

Çalışkan Üye

Üye No : 11

Konu  : 419

Rep Puanı: 55

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Paylaşım için teşekkürler Allah razı olsun..

« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2007, 03:59:25 ÖS »
İlahiyat

Grup İlahiyat

Onursal Üye

*

Üye No : 8

Konu  : 1344

Rep Puanı: 63

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

paylaştığınız için teşekkürler..inş en iyi şekilde yararlanırız

« Yanıtla #3 : Ocak 11, 2009, 07:51:19 ÖS »
NesLiNuR

Co-Admin

Onursal Üye

*

Üye No : 403

Konu  : 1857

Rep Puanı: 110

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Allah razı olsun...
Allah için yapılan bütün hizmetleri alkışlıyorum alkış Allah hizmet ehlinden olmayı nasip eylesin
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc
|Basit Görünüm|Site Map|Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss|yemek tarifleri |
Design by Humanporkrind
Bu Sayfa 2.405 Saniyede 36 Sorgu ile Oluşturuldu

Web sitemizdeki konular ve konu başlıkları Editörlerimiz tarafından incelenmekte, Warez Program ve Serial arşivi gibi illegal olan dosyaları silmekteler. Gözümüzden kaçırdığımız veya göremediğimiz illegal konuları İletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz. Açılan Bütün başlık ve içerikler üyelerin kendilerine ait olup sitemiz sorumluluğunda değildir.

Counter