|||-> BaŞaRı TaBLoSu <-|||
Haftanın Üyesi Haftanın Moderatörü Haftanın Yöneticisi
Haftanın Üyesi : haftanın üyesi aranmaktadır
Haftanın Moderatörü : haftanın moderatörü aranmaktadır
Haftanın Yöneticisi : Armagan
+ GizEmLiyAzaR Kültür ve Sanat Dünyası | İslam, Hadis-i Şerifin Önemi,Amel - papatyanın faydaları ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! ,emo nickler, kapalı gelinlikler, Dini Konular, hadisin önemi, İtikat, kpss baraj puan, Aile Hayatı, şarkı sözleri ,İsrail Lanet Üzerine OLSun!!! , İslam ( Dini ) Programlar » Forum » Eğlence-Mizah » Serbest Kürsü
 Allah'ın Kulunu Sevmesinin İşaretleri

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah'ın Kulunu Sevmesinin İşaretleri  (Okunma Sayısı 95 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Mart 15, 2009, 11:38:24 ÖS »
NesLiNuR

Co-Admin

Onursal Üye

*

Üye No : 403

Konu  : 1857

Rep Puanı: 110

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

“Ey iman edenler, sizden kim dininden dönerse bilsin ki,  yakında öyle bir toplum getirecek ki, O onları sever, onlar da O’nu severler, mü’minlere karşı alçak gönüllü, ’tan gelen gerçekleri örtbas edenlere karşı onurlu ve şiddetlidirler.  yolunda cihad ederler, hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu ’ın bir lütfudur, onu dilediğine verir.  lütfunda sınırsız olup her şeyi bilendir.” (Maide: 5/54)

387. Ebû Hüreyre radıyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem, şöyle buyurdu:

“ Teâlâ şöyle buyurmuştur:“Her kim bir dostuma düşmanlık ederse, ben ona karşı harb ilân ederim. Kulum, kendisine emrettiğim farzlardan, bence daha sevimli herhangi bir şeyle bana yakınlık sağlayamaz. Kulum bana (farzlara ilâveten işlediği) nâfile ibadetlerle durmadan yaklaşır; nihâyet ben onu severim. Kulumu sevince de (âdeta) ben onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli ve yürüyen ayağı olurum. Benden ne isterse, onu mutlaka veririm, bana sığınırsa, onu korurum.” Buhârî, Rikak 38.

* Bir kul ’a olan farz görevlerine ek olarak nafileleri de yaparsa ’a yakınlık ve dostluk kazanır ve  o kulunu yardımsız bırakmaz. Bütün hayatını kapsayacak anlamında o kişinin adeta gören gözü işiten kulağı, tutan eli ve yürüyen ayağı olur. Böyle bir kimseye düşmanlık yapanlar ’ın düşmanlığıyla karşı karşıya kalırlar ve  sevdiklerini düşmanlarına karşı destekler ve korur.

RİYAZ-US SALİHİN
« Yanıtla #1 : Mart 15, 2009, 11:53:43 ÖS »
SonDamLa

GöNüLLü

Profosyonel Üye

*

Üye No : 390

Konu  : 1519

Rep Puanı: 52

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar
*Gittin AMA Bitmedin*

ne dicegimi bilemiyorum
allaha yakin olmak istiyorsak nafile namazlarini yapmaliyiz dedigin gibi neslinurcum smitten smitten
tesekür ederim paylasim icin yanaktan öpücük

B€n bir başkasını sahiplenirk€n
S€n bir başkasının gözl€rin€ bakacaksın ...
Yıllar böyl€ akıp giderk€n
Sanmaki b€nsiz mutlu olacaksın !!!

gözlerinde yaş olmasın tüm kalbim hep yanında..
çiğnedin geçtin herşeyi olsun aşkım hiç takma..
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2009, 01:19:08 ÖS »
zumral

Acemi Üye

**

Üye No : 282

Konu  : 43

Rep Puanı: 2

Aktiflik

Deneyim
Seviye
Kötü İtibar

Hatirlattigin icin tesekkur ederim.Paylasim icin tesekkurler,neslinurcuum. yanaktan öpücük

Guluslerimi bir araya getir
O zaman hickiriklarimi duyarsin...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

TinyPortal v1.0 beta 3 © Bloc
|Basit Görünüm|Site Map|Sitemap | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss|yemek tarifleri |
Design by Humanporkrind
Bu Sayfa 2.575 Saniyede 33 Sorgu ile Oluşturuldu

Web sitemizdeki konular ve konu başlıkları Editörlerimiz tarafından incelenmekte, Warez Program ve Serial arşivi gibi illegal olan dosyaları silmekteler. Gözümüzden kaçırdığımız veya göremediğimiz illegal konuları İletişim bölümünden bizlere bildirebilirsiniz. Açılan Bütün başlık ve içerikler üyelerin kendilerine ait olup sitemiz sorumluluğunda değildir.

Counter